شناسه خبر : 46
سرویس : دانشگاه
تاریخ انتشار : ۲۷ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۲:۱۲
طیبی در چهل و هفتمین گردهمایی معاونان پژوهشی جهاد تاکید کرد

ضرورت مأموریت محور بودن پژوهش های کشور

ضرورت مأموریت محور بودن پژوهش های کشور

رییس جهاد دانشگاهی با اشاره به اینکه صنایع تکرارپذیر فرصت خوبی برای انتقال تکنولوژی به کشور هستند، گفت : باید در خرید خارجی مدیریت داشته باشیم. ما به دنبال انتقال تکنولوژی هستیم. امتیاز انتقال تکنولوژی را باید جدی بگیریم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پژوهشگر نیوز به نقل از ایسنا، دکتر حمیدرضا طیبی در چهل‌وهفتمین گردهمایی معاونین پژوهشی سازمان‌ها، پژوهشگاه‌ها، پژوهشکده‌ها، واحدها و مراکز جهاد دانشگاهی سراسر کشور که امروز چهارشنبه، ۲۷ بهمن‌ماه با حضور دکتر وحید احمدی، معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر محمدرضا پورعابدی معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی، ابطحی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید بهشتی و جمعی از معاونین پژوهشی واحدهای جهاددانشگاهی در سالن همایش‌های جهاددانشگاهی واحد شهید بهشتی برگزار شد، اظهار کرد: در حوزه پژوهش و فناوری هدف ما این است که همه واحدهای جهاد بر اساس نیازهای ملی و یا مزیت‌های استانی (چه به وسیله خودشان و یا همکاری با سایر واحدها) فعالیت‌های شاخص پژوهشی و فناورانه داشته باشند.

وی در ادامه با تأکید بر راه‌های دستیابی به این هدف، افزود: جهاد برای رسیدن به این اهداف دو مسیر را دنبال می‌کند که یکی تهیه برنامه‌های توسعه جهاددانشگاهی است که روشی عرضه‌محور است و راه دیگر تهیه سند نقش جهاد در اجرای نقشه جامع علمی کشور است.

رییس جهاددانشگاهی با اشاره به این که اکنون در ایام تهیه برنامه ششم توسعه جهاد هستیم، اظهار کرد: این برنامه مقارن با تدوین برنامه ششم توسعه کشور است که در این راستا نیازمند اطلاع از اولویت‌های برنامه‌ای دولت هستیم.

طیبی گفت: مدت زمان اجرای برنامه ششم توسعه جهاد نیز از سه سال به پنج سال تغییر کرد تا با برنامه‌های دولت همراه شویم و فرصت برنامه‌ریزی درست و نظارت بر اجرا داشته باشیم.

رییس جهاددانشگاهی در رابطه با الزامات تهیه برنامه ششم توسعه جهاددانشگاهی افزود: واحدهایی که تا کنون موفق به انتخاب زمینه پژوهشی مناسب برای فعالیت‌های خود نشده‌اند، باید طی این برنامه این کار را انجام دهند و نیز در افق ۱۴۰۴ این امر باید عملیاتی شود که در این فرایند رییس و معاون پژوهشی و فناوری در واحدها و مدیر گروه تخصصی و معاون پژوهشی و فناوری در دفتر مرکزی نقش اصلی را بر عهده دارند.

وی در ادامه با تأکید بر دوری از تعدد موضوع پژوهشی و فناورانه، گفت: واحدهای موفق جهاد باید مُعین واحدهای در حال توسعه برای کمک به انتخاب موضوع و تحقق‌پذیری آن در واحد باشند و همه اعم از بنده به عنوان رییس جهاد، معاونت پژوهش و فناوری این نهاد، رییس واحد و معاون پژوهشی و خود اعضای هیأت علمی باید در تامین منابع برای تحقق اهداف پژوهشی کمک کنیم و از تمام روش‌ها (چه استفاده از بودجه های دولتی و چه کارفرمایی) در تامین منابع بهره بگیریم.

طیبی ادامه داد: در مجموع با توجه به زمینه‌های مناسب فراهم شده برای توسعه و اعتبار عمومی و خوشنامی جهاددانشگاهی، باید از فرصت‌ها استفاده کنیم.

وی گفت: مسیر دوم برای رسیدن به اهداف، اجرایی شدن سند نقش جهاد در اجرای نقشه جامع علمی کشور است، زمینه خوبی برای فعالیت‌های پژوهشی فراهم شده، هدف ما در این سند این است که دولت و نظام به ما ماموریت دهد. در برنامه‌های توسعه گذشته عرضه‌محور بودیم و حتی اگر قرارداد منعقد می‌شد، باید خودمان نیازها را شناسایی می‌کردیم؛ اما در این برنامه در حال حرکت به سوی تقاضامحوربودن هستیم و نظام باید برای ما مأموریت مشخص کند. اگر چه در حال حاضر نیز خودمان این مأموریت‌ها را برای نظام تعریف می‌کنیم. در حال حاضر نیز 7 مأموریت به ما محول شده است که برای تحقق آن باید تمام تلاش خود را بکنیم؛ یکی از مسیرها خود شورای عالی انقلاب فرهنگی است که با توجه به صحبت‌هایی که در شورای راهبری نقشه جامع علمی انجام شده ما باید نقشه راه پیاده سازی را ارائه کنیم که خوشبختانه نقشه راه تهیه و ارائه شده است و منتظر هستیم در کمیته‌های تخصصی و شورای راهبری اجرا شود.

طیبی تصریح کرد: تهیه دو اساسنامه برای دو سازمان بسیار مهم که بر اساس این سند باید در جهاددانشگاهی تشکیل شود، از دیگر کارهایی است که صورت پذیرفته است.

رییس جهاددانشگاهی اظهار کرد: بحث ما ماموریت‌محور بودن پژوهش‌ها به ویژه در شرایط محدود منابع مالی کشور و دادن مأموریت‌های مشخص علمی و فناورانه به جهاد و سایر سازمان‌ها است.

وی با اشاره به ایجاد سازمانی در راستای فعالیت‌های توسعه‌ای بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران، تاکید کرد: قصد داریم سازمان همکاری‌های توسعه بین‌المللی جمهوری اسلامی (ایریکا) را با ماموریتی شبیه به جایکای ژاپن، تشکیل دهیم که هدف آن انجام فعالیت‌های توسعه‌ای در ارتقای اهداف جامع جمهوری اسلامی ایران است. ضرورت ایجاد این سازمان نیز وجود مشکلات موجود در کمک‌های جمهوری اسلامی ایران به کشورهای هدف است؛ زیرا این کمک‌ها بلاعوض هستند، موازی‌کاری صورت می‌گیرد و حتی در مواقعی در این کمک‌ها به اهداف ملی نمی‌رسیم.

رییس جهاددانشگاهی تصریح کرد: مسیر دیگری که برای اجرای 7 مأموریت و سند نقش جهاد در نقشه جامع علمی کشور به دنبال آن هستیم، مجلس و برنامه ششم توسعه است. در این راستا سه موضوع را در مجلس دنبال کردیم که شامل اجرای خود سند و تأمین منابع مالی اجرای آن، بحث انتقال تکنولوژی حمل و نقل ریلی و آب شیرین‌کن‌ها است.

وی با اشاره به این که صنایع تکرارپذیر فرصت خوبی برای انتقال دانش فناوری است، گفت: باید در خرید خارجی کشور مدیریت وجود داشته باشد. ما به دنبال امتیاز انتقال تکنولوژی هستیم و باید آن را جدی بگیریم.

دکتر طیبی ادامه داد: مهمترین راه در تحقق اهداف، ایجاد توانمندی‌های اولیه در جهاد و واحدها و سپس ارائه آن به مسؤولان که توانایی پذیرش مسؤولیت‌های بزرگ را دارند (برای ایجاد این توانمندی اولیه ساختار مناسبی در دفتر مرکزی جهاد دانشگاهی داریم) و تشکیل گروه‌های پژوهشی و انجام فاز صفر و یک برنامه با استفاده از منابع معاونت پژوهش و فناوری است که در این راستا انتخاب موضوع مهمترین گام در تحقق این مسیر است.

رییس جهاد دانشگاهی از تهدیدهای پیش روی فعالیت‌های پژوهشی گفت و تاکید کرد: عدم شکل‌گیری اراده پیشرفت دانش‌بنیان در کشور که ریشه‌ در سیاسی شدن غیرضروری کشور و عدم خودباوری برخی از مدیران و تحریم دارد، باعث می‌شود فرصت برنامه ریزی درست و بلند مدت را از کشور بگیریم و عدم کارایی نظام عالی علمی، فناوری و نوآوری هم حاصل همین عدم برنامه‌ریزی درست است.

وی افزود: مقاله‌محور شدن و از دست دادن نیروهای کیفی و عدم انتخاب درست زمینه‌های پژوهشی، از دیگر تهدیدهای داخلی است که مانع توسعه فعالیت‌های پژوهشی است.

رییس جهاد دانشگاهی اظهار کرد: وجود اراده برای پیشرفت در جهاددانشگاهی، وجود نیاز در کشور، وجود منابع مالی در کشور و وجود رسانه در جهاددانشگاهی از فرصت‌هایی است که باید از آن‌ها بهره برد. لذا باید برای رفع نیازها قابلیت ایجاد کنیم و با استفاده از همه ابزارها این قابلیت را در خدمت توسعه کشور و خدمت به مردم قرار دهیم که روش آن اصلاح روش بازاریابی، تشکیل شرکت‌های دانش‌بنیان، پیگیری شدید و استفاده درست از رسانه است.

بر اساس اعلام روابط عمومی جهاددانشگاهی، طیبی در پایان ضمن تبریک به جهاددانشگاهی واحد خواجه‌نصیر به مناسبت کسب رتبه در جشنواره خوارزمی امسال، گفت: این ضرورت وجود دارد که معاونت پژوهشی و فناوری جهاد بخشی را تعیین کند تا واحدها را ملزم به شرکت در جشنواره‌های معتبر علمی کند. زیرا در جهاددانشگاهی پروژه‌ها و طرح‌های علمی در سطح بالایی وجود دارد.

انتهای پیام/

امتیازدهی به مطلب

اشتراک گذاری

فیسبوک توئیتر گوگل پلاس فیس نما کلوب تلگرام واتس اپ

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
برای دریافت مهمترین اخبار عضو کانال پایگاه اطلاع رسانی پژوهشگر نیوز در تلگرام شوید.

آخرین اخبار

برگزاری اولین همایش دانش آموختگان انجمن شیمی ایران همایش ملی آموزش زبان انگلیسی برگزار شد همایش برنامه ریزی و گسترش ۲۸ تیرماه در تهران برگزار می شود همایش ملی شیمی برگزار می شود دومین کنفرانس انرژی های تجدید پذیر آبان ماه برگزار می شود انعقاد تفاهم نامه همکاری بین جهاد دانشگاهی و دانشگاه محقق اردبیلی نشست هنر و زیبایی از منظر قرآن کریم برگزار می‌شود پنجمین مجمع اقتصاد فناوری نانو مردادماه برگزار می شود همایش روز جهانی جمعیت، تیر ماه درساری برگزار می شود حمایت از پایان نامه های مرتبط با زن و خانواده اولین همایش ملی پیشگیری از غرق شدگی در گیلان همایش ملی نقد متون و کتب علوم انسانی برگزار می شود آخرین مهلت ارسال مقاله به همایش آسیب شناسی دهان، فک و صورت اولین همایش بین المللی دین، فرهنگ‌ و‌ فناوری برگزار می شود نخستین همایش ملی پدافند غیرعامل مردم محور در آستارا برگزار می شود ثبت ۱۹ اختراع و اجرای ۲۵ پروژه دومین همایش ملی طب سنتی و گیاهان دارویی برگزار می شود حجم اطلاعات موجود در مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی نقطه قوت آن است همایش ملی گوهرشناسی و بلورشناسی برگزار می شود دومین سمینار شیمی کاربردی در زنجان برگزار می شود کنفرانس ملی ساخت ایران ۱۸ تیر برگزار می شود همایش توسعه پایدار و مدیریت شهری اجرای حق مالکیت، تضمینی برای رشد صنایع فرهنگی است نمایه سازی بیش از ۱۱۰ هزار عنوان مقاله همایش ­های علمی در SID مرحله نهایی مسابقات ملی بتن خودتراکم ایران برگزار می شود سومین همایش هنر اسلامی با نام تصویر ماندگار برگزار می شود همایش بین المللی «معماری، عمران و شهرسازی در آغاز هزاره سوم» پذیرش ۱۷ مقاله در دومین همایش ملی شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی مینودشت چهارمین همایش ملی دستاوردهای جدید در علوم ورزشی برگزار شد دومین جشن دانش آموختگان پژوهشگاه شیمی برگزار می شود همایش سلول های بنیادی سلول‌درمانی و پزشکی بازساختی برگزار می شود سومین کنفرانس ملی مهندسی کامپیوتر و برق با تجلیل از پژوهشگران برتر پایان یافت برگزاری دومین سمپوزیوم تخصصی گروه نانو شیمی و نانو تکنولوژی پزشکی

پربازدید ها

همایش ملی آموزش زبان انگلیسی برگزار شد برگزاری دومین سمپوزیوم تخصصی گروه نانو شیمی و نانو تکنولوژی پزشکی همایش ملی فناوری های نوین در نانو کامپوزیت ها برگزار شد همایش ملی شیمی برگزار می شود زنگ خطر سکته مغزی در کشور به صدا درآمده است برگزاری اولین همایش دانش آموختگان انجمن شیمی ایران رسیدن تب مدرک گرایی به دکتری همایش برنامه ریزی و گسترش ۲۸ تیرماه در تهران برگزار می شود کنفرانس ملی ساخت ایران ۱۸ تیر برگزار می شود ثبت ۱۹ اختراع و اجرای ۲۵ پروژه برگزاری همایش ملی «تازه های روانشناسی مثبت نگر» سومین همایش ملی متن پژوهی ادبی نمایه سازی بیش از ۱۱۰ هزار عنوان مقاله همایش ­های علمی در SID همایش بین المللی «معماری، عمران و شهرسازی در آغاز هزاره سوم» همایش ملی گوهرشناسی و بلورشناسی برگزار می شود همایش ملی نقد متون و کتب علوم انسانی برگزار می شود نخستین همایش ملی پدافند غیرعامل مردم محور در آستارا برگزار می شود انعقاد تفاهم نامه همکاری بین جهاد دانشگاهی و دانشگاه محقق اردبیلی اولین همایش بین المللی دین، فرهنگ‌ و‌ فناوری برگزار می شود همایش روز جهانی جمعیت، تیر ماه درساری برگزار می شود

نظرسنجی

محتوای سایت را چگونه ارزیابی می کنید؟

خبرنامه

ایران سرور